Acasa / Tag Archives: iarna

Tag Archives: iarna

Salata de varza dulce

Este o salalata minimalista :), simpla si eficienta – de aceea este si extrem de versatila in combinatii cu diverse feluri principale si, atentie, creeaza dependenta! Ingrediente: o varza mica o legatura marar 100 ml ulei 100 ml otet sare piper Mod de preparare: Varza spalata si curatata de primul …

Citeste »

Cartofi copti cu bacon, branza si smantana

Vine iarna si m-am gandit ca nu ar strica sa va impartasesc o varianta gustoasa a clasicilor cartofi copti Ingrediente: 6 cartofi potriviti 150 bacon 150 branza grasa (burduf, telemea de oaie, capra sau bivolita, cas framantat etc.) 6 linguri de smantana Mod de preparare: Cartofii se spala bine, se …

Citeste »

Muraturi asortate in saramura

Muraturile in saramura dau savoare iernii, iar daca sunt amestecate cu grija sa-si schimbe gusturile intre dansele, apoi nu ne mai ramane decat sa le zapacim alaturi de o mancare gustoasa si sa privim de la caldura mesei imbelsugate cum ninge afara.

Citeste »

Bors de sfecla cu taitei

Sfecla este o radacinoasa cu un gust bogat, minunat. Bogata in vitamine (A, B, C,E, K) si minerale (fier, potasiu, calciu, acid folic), este considerata si recunoscuta a fi un detoxifiant de top. O caracteristica interesanta a sa este aceea ca proprietatile sale curative se pastreaza integral chiar daca este fiarta sau coapta. In cele de mai jos, va prezint cu drag cea mai buna reteta de bors de sfecla, simpla, rapida si extrem de sanatoasa. Strabunica mea cred ca zambeste. ;)

Citeste »

Paine de casa

Paini, painisoare, chifle, japoneze, baghete, mini-baghete – practic orice varietate de paine mica sau mare. Facute in casa! 😉 Ingrediente: – 800 g faina alba – 10 g drojdie – 350-400 ml apa si/sau lapte – 1 si 1/2 lingurite sare – 2 lingurite de zahar Mod de preparare: Faina …

Citeste »

Porc cu bere si rozmarin

Porcul este un animal cu gust si nu spune nu la niste bere si rozmarin. Sa-l respectam! Ingrediente: carne de porc bere rozmarin piper alb macinat sare Mod de preparare: Taiati carnea de porc cubulete sau cum va place. Incingeti bine tigaia, puneti la sfarait mai intai bucatile grase pentru …

Citeste »