Acasa / Tag Archives: iarna

Tag Archives: iarna

Cartofi copti cu bacon, branza si smantana

DSC_8957

Vine iarna si m-am gandit ca nu ar strica sa va impartasesc o varianta gustoasa a clasicilor cartofi copti Ingrediente: 6 cartofi potriviti 150 bacon 150 branza grasa (burduf, telemea de oaie, capra sau bivolita, cas framantat etc.) 6 linguri de smantana Mod de preparare: Cartofii se spala bine, se …

Citeste »

Porc cu bere si rozmarin

DSC_1886

Porcul este un animal cu gust si nu spune nu la niste bere si rozmarin. Sa-l respectam! Ingrediente: carne de porc bere rozmarin piper alb macinat sare Mod de preparare: Taiati carnea de porc cubulete sau cum va place. Incingeti bine tigaia, puneti la sfarait mai intai bucatile grase pentru …

Citeste »

Paine de casa

Paine de casa - CerulGurii.ro

Paini, painisoare, chifle, japoneze, baghete, mini-baghete – practic orice varietate de paine mica sau mare. Facute in casa! 😉 Ingrediente: – 800 g faina alba – 10 g drojdie – 350-400 ml apa si/sau lapte – 1 si 1/2 lingurite sare – 2 lingurite de zahar Mod de preparare: Faina …

Citeste »

Salata de varza dulce

Salata de varza dulce - CerulGurii.ro

Este o salalata minimalista :), simpla si eficienta – de aceea este si extrem de versatila in combinatii cu diverse feluri principale si, atentie, creeaza dependenta! Ingrediente: o varza mica o legatura marar 100 ml ulei 100 ml otet sare piper Mod de preparare: Varza spalata si curatata de primul …

Citeste »

Varza acra calita la cuptor

varza-acra-calita-la-cuptor

Fiind un mare admirator al spectacolului sauerkraut autentic, ma bucur de cinstea de-a va impartasi o reteta ce-mi este draga si careia-i datorez unele dintre cele mai spectaculoase si vivace clipe din existenta-mi culinara. Asadar, varza acra, murata cum putini stiu sau au gustat vreodata, calita si apoi dreasa la gust si culoare in cuptorul prieten.

Citeste »

Bors de sfecla cu taitei

Bors de sfecla cu taitei - CerulGurii.ro

Sfecla este o radacinoasa cu un gust bogat, minunat. Bogata in vitamine (A, B, C,E, K) si minerale (fier, potasiu, calciu, acid folic), este considerata si recunoscuta a fi un detoxifiant de top. O caracteristica interesanta a sa este aceea ca proprietatile sale curative se pastreaza integral chiar daca este fiarta sau coapta. In cele de mai jos, va prezint cu drag cea mai buna reteta de bors de sfecla, simpla, rapida si extrem de sanatoasa. Strabunica mea cred ca zambeste. ;)

Citeste »