Acasa / Tag Archives: primavara

Tag Archives: primavara

Bors de sfecla cu taitei

Sfecla este o radacinoasa cu un gust bogat, minunat. Bogata in vitamine (A, B, C,E, K) si minerale (fier, potasiu, calciu, acid folic), este considerata si recunoscuta a fi un detoxifiant de top. O caracteristica interesanta a sa este aceea ca proprietatile sale curative se pastreaza integral chiar daca este fiarta sau coapta. In cele de mai jos, va prezint cu drag cea mai buna reteta de bors de sfecla, simpla, rapida si extrem de sanatoasa. Strabunica mea cred ca zambeste. ;)

Citeste »

Paine de casa

Paini, painisoare, chifle, japoneze, baghete, mini-baghete – practic orice varietate de paine mica sau mare. Facute in casa! 😉 Ingrediente: – 800 g faina alba – 10 g drojdie – 350-400 ml apa si/sau lapte – 1 si 1/2 lingurite sare – 2 lingurite de zahar Mod de preparare: Faina …

Citeste »

Tzatziki

Tzatziki isi are originile in gastronomia greaca si in cea turca (cacık) si poate reprezenta in egala masura o salata, un sos sau o garnitura. Este un amestec inspirat, racoritor si inegalabil ca savoare in zilele fierbinti de vara.

Citeste »

Varza acra calita la cuptor

Fiind un mare admirator al spectacolului sauerkraut autentic, ma bucur de cinstea de-a va impartasi o reteta ce-mi este draga si careia-i datorez unele dintre cele mai spectaculoase si vivace clipe din existenta-mi culinara. Asadar, varza acra, murata cum putini stiu sau au gustat vreodata, calita si apoi dreasa la gust si culoare in cuptorul prieten.

Citeste »