Acasa / Tag Archives: toamna

Tag Archives: toamna

Porc cu bere si rozmarin

Porcul este un animal cu gust si nu spune nu la niste bere si rozmarin. Sa-l respectam! Ingrediente: carne de porc bere rozmarin piper alb macinat sare Mod de preparare: Taiati carnea de porc cubulete sau cum va place. Incingeti bine tigaia, puneti la sfarait mai intai bucatile grase pentru …

Citeste »

Tzatziki

Tzatziki isi are originile in gastronomia greaca si in cea turca (cacık) si poate reprezenta in egala masura o salata, un sos sau o garnitura. Este un amestec inspirat, racoritor si inegalabil ca savoare in zilele fierbinti de vara.

Citeste »

Muraturi asortate in saramura

Muraturile in saramura dau savoare iernii, iar daca sunt amestecate cu grija sa-si schimbe gusturile intre dansele, apoi nu ne mai ramane decat sa le zapacim alaturi de o mancare gustoasa si sa privim de la caldura mesei imbelsugate cum ninge afara.

Citeste »

Salata de varza dulce

Este o salalata minimalista :), simpla si eficienta – de aceea este si extrem de versatila in combinatii cu diverse feluri principale si, atentie, creeaza dependenta! Ingrediente: o varza mica o legatura marar 100 ml ulei 100 ml otet sare piper Mod de preparare: Varza spalata si curatata de primul …

Citeste »

Boabe de soia coapte

Soia, aceasta "carne" vegetala atat de blamata in trecutul glorios si atat de prezenta in realitatea actuala globala, este o planta originara din Asia si a fost aclimatizata in Europa in secolul XVII. Am facut cunostinta prima oara cu soia coapta prin '88-'89 si am fost extrem de placut surprins de gustul acestei, sa-i spunem simplu, gustari. Nu seamana cu nimic cunoscut, nici ca miros si nici ca gust sau textura. Va invit sa cititi si sa incercati.

Citeste »

Magiun de prune

Un magiun de prune bun ne poate lumina diminetile mohorate de iarna. Depinde doar de prune. 🙂 Ingrediente: 5-6 kg de prune dulci, cat mai dulci 1 kg de zahar un rulou de scortisoara rabdare si entuziasm cat curprinde Mod de preparare: Mergeti frumos in piata preferata, la furnizorul agreat …

Citeste »