Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Feluri principale / Ciorbe / Bors de sfecla cu taitei

Bors de sfecla cu taitei

Sfecla este o radacinoasa cu un gust bogat, minunat. Bogata in vitamine (A, B, C,E, K) si minerale (fier, potasiu, calciu, acid folic), este considerata si recunoscuta a fi un detoxifiant de top. O caracteristica interesanta a sa este aceea ca proprietatile sale curative se pastreaza integral chiar daca este fiarta sau coapta.
In cele de mai jos, va prezint cu drag cea mai buna reteta de bors de sfecla, simpla, rapida si extrem de sanatoasa. Strabunica mea cred ca zambeste. 😉

Ingrediente:
3 sfecle rosii potrivite
1,5 litri bors
o ceapa
150 grame taitei cu ou
sare
smantana (optional)
apa de izvor 🙂

Mod de preparare:
Sfecla se curata de coaja, se spala si se da prin razatoarea mare (sau se taie fideluta) intr-o oala potrivita (5 litri). Se adauga apa cat sa acopere cu 2-4 cm sfecla rasa, se pune si ceapa intreaga curatata si se lasa la fiert. Se spumeaza cand este cazul. Dupa cca. 45-60 min. sau cand sfecla e fiarta (si nu mai face spuma), se adauga borsul si se mai lasa la clocotit inca cca. 20-30 min.
La final, se adauga taiteii, se mai da in clocot de 2-3 ori si se lasa acoperita.
Sa ne fie de bine!

Alte variante ale retetei:
Pentru un gust cu adevarat sublim, borsul de sfecla poate di „dres” cu smantana astfel: dupa ce a fiert, adaugati un polonic de supa peste o cana de smantana, amestecati pana la omogenizare si turnati apoi totul in oala mare.

Sugestii de prezentare si servire:
Borsul de sfecla se poate savura dres cu smantana (vezi mai sus) sau ca atare, caz in care se poate pune pe masa si un recipient cu smantana pentru asezonare.

Informatii Utile
Bucatarie: Poloneza
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 30 – 45 min.
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

DSC_8897

Ciorba de praz

O ciorbita usoara recomandata vegetarienilor, celor care tin post sau celor care doresc o variatie …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz