Budinca de clatite cu spanac

Este un preparat satios, savuros si spornic, potrivit pentru orice ocazie si anotimp. Cantitatile de mai jos sunt recomandate pentru 8-10 portii.

Ingrediente:

Pentru clatite:
– 500 g faina
– 1 litru lapte
– 4 oua
– 150 ml ulei pentru prajit
– 10 g sare

Pentru spanac (1 kg):
– vezi reteta

Pentru amestecul de gratinare:
– 300 g smantana
– 2 oua
– 150 g cascaval ras

Mod de preparare:

Clatitele se pregatesc dupa metoda clasica doar ca foaia poate sa fie mai groasa si nu foarte rumenita.
Intr-o oala mai inalta (min. 15-20 cm), unsa in prealabil cu putin unt sau ulei, se aseaza prima foaie de clatita peste care punem 1-2 linguri spanac, apoi repetam procesul pentru fiecare clatita in parte, ca in cazul unui tort (doar ca blatul e reprezentat de clatite, iar crema e de fapt piureul de spanac).
Se gratineaza „tortul” folosind un amestec ingenios 🙂 format din smantana, oua batute si cascaval ras, apoi se pune totul la cuptorul preincalzit la 170 grade si se lasa aproximativ 45 min. pana cand se rumeneste si se inalta frumos.
Budinca poate fi servita rece sau calda cu sos de smantana sau iaurt.

Bucatarie:

internationala

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

60 – 90 min.

Buget [RON] (estimativ):

30 ron

Recomandam!

Ciuperci la gratar cu dovlecei si ardei rosu

Un aperitiv de milioane 🙂 (la figurat, desigur) cu un aport caloric mic. Sunt sigura …

Leave a Reply

3 Comments on "Budinca de clatite cu spanac"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Crenguta
Member

Mamaaaaaa, arata bestial… imi face o maaaaaaareeeeeeee poftaaaaaa!!!!! daca as avea voie, as face si as maca tot in aceeasi zi!
:))

Coca Shanel
Guest

Bai, e superba !

wpDiscuz