Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Feluri principale / Caracatita in vin rosu

Caracatita in vin rosu

Delicioasa….

Ingrediente:
500 g pui de caracatita
200 ml vin rosu (sec)
70 ml ulei
1 foaie de dafin
2 linguri de otet
1 lingura zahar
sare
piper

Mod de preparare:
Puii de caracatita se curata, se spala bine apoi se pun la fiert intr-o cratita cu apa clocotita si sare. Dupa 20 min. se scot caracatitele se scot, se scurg si se portioneaza. Se pun vinul si uleiul intr-o tava, se adauga bucatile de caracatita si se pun la cuptor (200 grade C) 20 de minute dupa care se scot, se adauga foaia de dafin, otetul, zaharul, sarea si piperul si se mai tin in cuptor inca un sfert de ora. Caracatita astfel preparata se serveste fierbinte cu garnitura de orez cu legume.

Sugestii de prezentare si servire:
Un deliciu alaturi de o garnitura de orez cu ceapa si ardei.


Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 30 – 45 min.
Buget estimativ [RON]: 20

Recomandam!

mancaredovlecei

Mancare de dovlecei

O mancare simpla, rapida, gustoasa si cu un aport caloric minimal. Cantitatile specificate sunt pentru …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz