Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Feluri principale / Caras de primavara, la gratar

Caras de primavara, la gratar

O reteta la indemana oricui dotat cu un gratar, usoara, pentru toti cei care s-au saturat  de mici sau ceafa de porc dar vor totusi sa le fumege un gratar sub nas intr-o frumoasa zi de primavara.

Ingrediente:

2 carasi babani (cca 1 Kg bucata)
sare de mare
piper
Mix for fish (este un amestec de ierburi cretane, uscate si transformate intr-un miraculos condiment pentru peste – il recomand cu caldura de la Natural Product Distribution www.cretanshop.ro), pretul fiind decent.

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi (nu facem saramura), se eviscereaza dar pastram laptii sau icrele si de asemenea se scot branhiile.
Se spala, se scurg foarte bine de apa dupa care se „imbraca” in sare si la suprafata si in interior.
Nu faceti rabat la sare,niciodata nu este prea multa pentru peste, acesta luandu-si atata sare cat are nevoie.
Presaram piper in mod uniform dupa care incepem sa-l frecam cu ierburile magice. Nu este obligatoriu ca acestea sa ramana pe suprafata pestelui, dar pentru aroma gratarului si farmecul momentului putem lasa cateva urme de „mix for fish” dupa ce cyprinida a fost unsa cu un strop de ulei de masline si crestata.
Se lasa maxim o ora, acoperit cu o foaie de aluminiu (eventual hartie) sa se imbrace in aroma si sa se obisnuiasca cu sarea, cel mai bun prieten al pestelui si in mod special cea de mare, care fiind un pic gronjoasa va accentua aromele pe gratar.
Nu vom folosi tabla sau alte instrumente pentru asezarea pestelui, se va pune exact cum este gratarul (preferabil sa fie jar de carbuni), se va lasa maxim 20-25 minute pe fiecare parte.
Atentie : jarul nu trebuie sa fie puternic; eventual sa-si fi facut deja treaba cu ceva „friptane” inainte, dar totusi sa fie o temperatura gestionata pentru o frigere completa.
La toate acestea, recomandam o salata de vara (cu ce vreti voi) si o garnitura de cartofi noi la cuptor presarati cu ce va trece prin cap.
Si neaparat vin alb, nu trebuie un vin scump, trebuie un vin care sa va placa – intre Grasa de Cotnari si Montrachet nu e mare diferenta 😉
Va dorim pofta buna si fir intins!

PS
Ar fi extraordinar daca pestele e prins de voi.

peste-2.jpg (51 KB)

peste-1.jpg (52 KB)

Bucatarie:

internationala

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

90 – 120 min.

Buget [RON] (estimativ):

40 ron ptr 4-5 persoane.

Recomandam!

Guacamole

Delicioso… Este o reteta mexicana, foarte gustoasa! Ingrediente: Doua avocado O ceapa mai mica O …

Leave a Reply

1 Comment on "Caras de primavara, la gratar"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Alex
Admin

Par cam arsi. Glumeam 😀

wpDiscuz