Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Feluri principale / Cina / Cartofi copti cu bacon, branza si smantana

Cartofi copti cu bacon, branza si smantana

Vine iarna si m-am gandit ca nu ar strica sa va impartasesc o varianta gustoasa a clasicilor cartofi copti

Ingrediente:
6 cartofi potriviti
150 bacon
150 branza grasa (burduf, telemea de oaie, capra sau bivolita, cas framantat etc.)
6 linguri de smantana

Mod de preparare:
Cartofii se spala bine, se pun intr-o tava si se presara sare. Se dau la cuptorul incins la 200 grade si se lasa 1 ora. Bacon-ul se taie felii subtiri si se prajeste intr-o tigaie. Cand sunt gata, cartofii se scot din cuptor si, dupa ce s-au racit putin, le taiem partea superioara (ca un capac) si scoatem putin din miez; in spatiul format introducem putin unt, 2 fasii de bacon, si o lingurita de branza (burduf, cas framantat cu sare sau alta branza grasa). Se dau din nou la cuptor pentru un minut, cat sa se topeasca branza, se scot si se orneaza cu smantana putin sarata.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

Piure de spanac

Poate fi garnitura sau fel principal – este bun rece sau cald, la orice ora …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz