Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Speciale / De post / Cartofi noi cu rozmarin

Cartofi noi cu rozmarin

Sa fie clar: pentru mine, adevaratul vestitor al primaverii este cartoful nou si-l voi trata ca atare, cu multe retete si cu un loc de cinste in topul culinar al Cerului Gurii. 🙂
Iata asadar o reteta simpla, rapida si indeajuns de elocventa in ceea ce priveste maretia tuberculului amintit.

Ingrediente:
1 kg cartofi noi
2-3 linguri de untdelemn (ulei de masline)
rozmarin uscat sau proaspat tocat
piper (rosu, alb, verde, negru, bobe macinate grosier)
usturoi granulat
sare

Mod de preparare:
Spalati bine cartofii si taiati-i pe lungime in jumatati sau in sferturi, asezati-i intr-o tava blanda si incapatoare, stropiti-i abundent cu uleiul de masline, presarati-i cu sare, cu piper mozaicat aromat, cu rozmarin innobilant si usturoi mirobolant.
Dati tava la cuptorul deja incins spre 200 de grade si asteptati ca miresemele sa va invadeze habitatul in toata grandoarea lor (cca. 30-60 min.). Rumeniti auriu atunci cand vor fi, scoateti cartofii la lumina farfuriei si gustati-le splendoarea demna, aromata si, evident, mirobolanta.
Sa ne fie de bine!

 

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Valoare energetica (calorii / 100 g produs): da 🙂
Buget estimativ [RON]: 6

Recomandam!

DSC_9777

Risotto cu ciuperci si mazare

Un orez usor, cremos si fin, cu ciuperci si mazare. Ingrediente: o cana de orez …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz