Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Speciale / De post / Cartofi noi la cuptor, cu marar si usturoi verde

Cartofi noi la cuptor, cu marar si usturoi verde

Cartofii noi, proaspat scosi la lumina primaverii tarzii, sunt o incantare deosebita pentru orice uman aflat in toate mintile si simtirile sale culinare. Aproape dulci si cu o textura fina, tuberculii tineri ai credinciosului cartof pot deveni o garnitura atragatoare sau un fel principal alaturi de o salata de sezon.

Ingrediente:

1-2 kg cartofi noi
2-3 fire de usturoi verde
o cana sau doua de apa proaspata, de izvor 🙂
o legatura de marar proaspat
sare
piper (optional)
1-2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Cartofii noi se spala bine, dar nu se curata ci doar se razuie binisor cu partea aspra a unui burete de bucatarie curat. Se pun apoi cu drag intr-o tava potrivita si preferata (taiati sau intregi dupa preferinta si/sau dimensiuni) se adauga apa, uleiul, sarea si se dau la cuptorul incins la vreo 180 grade (3/4)

Dupa 20 de minute, tava se scoate la lumina, se adauga usturoiul verde taiat marunt-marunt, se amesteca bine cartofii cu sosul si se retrimite totul in infernul cuptorului.

Mirosul gustos si crusta aurie sunt semnele care va anunta finalul epopeii – cartofii noi la cuptor sunt gata! Scoateti-i din cuptor si presarati-i cu mararul maruntit!

Sa ne fie de bine!

Bucatarie:

internationala

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

< 30 min.

Buget [RON] (estimativ):

10

Recomandam!

Piure de spanac II

Aceasta reteta este varianta imbunatatita a celei deja publicate. Savoare garantata! ;)

Leave a Reply

3 Comments on "Cartofi noi la cuptor, cu marar si usturoi verde"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Bucatarescu
Admin

Abia astept sa vina primavara…

Ana
Guest

Super gustos,vorba lui Alex
SA VINA PRIMAVARAAA

Geta Marcu
Guest

o voi pregati sambata aceasta

wpDiscuz