Ciorba de praz

O ciorbita usoara recomandata vegetarienilor, celor care tin post sau celor care doresc o variatie a meniurilor clasice.

Ingrediente:
600 g praz
2 morcovi
1 telina mica
1 radacina patrunjel
40 g orez
1 lingura de ulei
1 lamaie
sare

Mod de preparare:
Prazul se curata, se spala bine si se taie rondele subtiri apoi se inabusa in uleiul amestecat cu o cana cu apa intr-o oala de ciorba timp de 10 minute. Legumele se curata, se spala, se taie marunt si se adauga peste praz impreuna cu orezul. Se amasteca si se lasa un minut-doua apoi se adauga 2 litri de apa, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba 40 de minute. Cand au fiert legumele se adauga sucul de la o lamaie si se mai lasa la fiert inca 5 minute.

Alte variante ale retetei:
In loc de lamaie, se poate adauga bors sau chiar o lingura-doua de otet. De asemnea, leusteanul face casa buna cu aceasta ciorba.

Sugestii de prezentare si servire:
Se poate servi cu ardei iute.

Informatii Utile
Bucatarie: Traditionala (romaneasca)
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

DSC_9777

Risotto cu ciuperci si mazare

Un orez usor, cremos si fin, cu ciuperci si mazare. Ingrediente: o cana de orez …

Leave a Reply

1 Comment on "Ciorba de praz"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
inda
Guest

iar pentru nevegetarieni e excelenta cu bucatele de kaiser taiate cubulete si innabusite la inceput, impreuna cu prazul. iar la final, cu zdrente de ou. stiu reteta asta de la un oltean (-:.

wpDiscuz