La ceas de toamna si cu gand de belsug culinar, lansam un concurs cu urmatoarea intrebare: Cine credeti ca a cules si scris reteta de mai jos?
Premiile sunt substantiale si consta in favoruri sociale, financiare, fiscale si…
Am glumit!
Ar fi absurd si ireal sa reusiti descifrarea manuscrisului care, pur neintamplator, il are ca autor pe Niccolo Paganini, violonistul creator al Capriciilor. Ravioli – aceasta este reteta pe care virtuozul vilonist si compozitor a lasat-o ca marturie pentru pasiunea sa culinara izvorata dintr-o copilarie marcata de lipsuri materiale, dar pe deplin alimentata de un talent ce a pus si pune la grea incercare pe vrednicii sai urmasi intru indeletnicire muzicala.
Pentru a nu mai lungi de prisos intermezzo-ul cu vorbe sagalnice, iata care este tema concursului:
Ascultati notele de mai jos si evocati printr-un comentariu cat mai vivace capriciul culinar pe care vi-l exprima. Ne puteti descrie orice fel de mancare sau bautura ce rezoneaza in imaginatia voastra cu minunatul Capriciu 24.
Niccolo Paganini – Capriccio 24
Cele mai expresive 3 comentarii vor fi premiate cu cate un DVD al violonistului Alexandru Tomescu care, in prezenta nestavilita a unei viori Stradivarius, ne face cunostinta cu cele 24 de capricii ale lui Paganini.
Desertul? DVD-ul va purta cu sine autograful lui Alexandru Tomescu si va fi servit la Violeta’s Vintage Kitchen.
Metodologia de desfasurare si durata concursului
Fiecare comentariu inscris in concurs va putea fi votat de vizitatorii CerulGurii.ro si cele mai votate 3 dintre acestea vor fi premiate cu ce v-am povestit deja mai sus.
Concursul se va finaliza Vinerii, 28 Octombrie 2011 ora 14:00, iar premiile se vor acorda pe 29 Octombrie 2011 la Violeta’s Vintage Kitchen.
Castigatorii vor primi detaliile pe e-mail.
Concursul s-a finalizat! Iata si lista castigatorilor (castigatoarelor, mai exact) 🙂
Lia Belascu – 12 voturi
Adriana E. – 11 voturi
Andreea Guramulta – 9 voturi
Felicitari si va asteptam maine, 29.10.2011, ora 14 la Violeta’s Vintage Kitchen.
Multumim tuturor celor care au participat la acest concurs si celor care l-au facut posibil!
PS
Pe scurt, evenimentul s-a desfasurat intr-o atomsfera destinsa si distinsa. Am publicat si interviul de final de concurs cu cei doi Alex si Violeta – LINK.
Leave a Reply
8 Comments on "Concurs de Capricii culinare"
Frumos concursul desi marturisesc ca nu stiam prea multe despre Alexandru Tomescu si nici cu Paganini nu eram prea familiarizata 😛
Sper sa nu radeti dar mie mi-a venit in minte MUSTUL baut in aer curat langa via din curtea bunicilor bunicilor,putin acidulat si foarte vesel 🙂
E o zi superba de miez de vara. Sunt obosita dupa un urcus serios , am ajuns intr-o poiana, langa izvor. Locul e ideal pentru popas. Scot merindele, fac palmele caus si beau o gura de apa rece si limpede. Admir cerul incredibil de albastru, norisorii albi, fluturii…Putin mai incolo am zarit si desertul: niste boabe de smeura pe care le voi culege mai tarziu. Dar mai stau sa ascult susurul apei. Doamne, cata frumusete! De merinde am si uitat, chiar nu mai conteaza.
Ascult muzica pe un fotoliu si alaturi am o ceasca de ceai aburinda cu un fursec alaturi ,toate acestea sint perfecte pentru o zi minunata.
comentariul meu se citeste cu muzica in fundal.
oh!m-a sunat,trebuie sa ajunga!repede,sa pun si zaharul pudra deasupra,sa aranjez un pic,vine,se aud pasii,suna.Vede masa,se spala repede,se aseaza,serveste.Nu ma priveste,doar manaca,nu-mi zice nimic,mananca.Inima mea sare,se uita la mine si iar mananca,cat chin la mine.Da,se uita pe fereastra,gusta si vinul ,cu ochii la mine.Emotii.Se ridica de la masa,ma priveste-buuna manacare,foarte buna!oh,cerule i-a placut!Toata emotia si zbaterea mea e in placinta mea cu mere si nuci macinate,amestecate bine amandoua si cu zahar si rulate in aluat subtire,de mai multe ori.E reteta bunicii si o mancam cu drag.Si lui ii place iar aburii mirositori ne inconjoara.
Frumos concurs, felicitari! 🙂