Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Complementare / Deserturi / Crostata cu gem sau dulceata

Crostata cu gem sau dulceata

Un desert delicios si usor de preparat. Seamana mult cu o tarta, dar aluatul este mai crocant.

Ingrediente:
300 g faina
150 g unt
130 g zahar
4 galbenusuri
300 g gem/dulceata/magiun
un praf de sare

Mod de preparare:
Faina cernuta se varsa pe masa de framantat si se adauga zaharul, putina sare si se face un loc in centru unde se pun galbenusurile si untul taiat bucatele. Se framanta usor pana se obtine o coca omogena din care se face o sfera care se pune la frigider. Dupa 45 de minute de „odihna” la rece :), coca se intinde pe masa de framantat pana se obtine un strat de 1/2 cm si se pune intr-o tava rotunda cu diametru de 26 cm (coca intinsa pe rotund trebuie sa fie cu 1-2 cm mai larga decat tava pentru a putea face marginile). Se pune gemul peste coca iar cu restul de coca se fac decoratiuni care se dispun frumos peste gem. Se coace la 180 grade, 30 de minute.

Sfaturi si recomandari suplimentare:
Am utilizat cu succes magiun de prune, gem de piersici si caise. Dulceturile de coacaze, zmeura si mure pot fi utilizate si ele cu succes la aceasta reteta.

Informatii Utile
Bucatarie: Italieneasca
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 60 – 90 min.
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

cioco

Tort de ciocolata

Extrem de ciocolatos Ingrediente: Ingrediente pentru blat: – 170 gr unt – 100 gr cacao …

Leave a Reply

6 Comments on "Crostata cu gem sau dulceata"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Nicoleta Damir
Guest

buna reteta

Andreea Stancu
Guest

e buna reteta, a iesit super ;).

Cerul Gurii
Guest

Ne bucuram ca v-a placut! 🙂

Doina Murarasu
Guest

buna, am facuto,,, e superba

Constantinescu Violeta
Guest

Foarte usoara de preparat si deliciosa calda sau rece 🙂 dar incercati si cu nuxee (nutella) <3 .

Constantinescu Violeta
Guest

Foarte usoara de preparat si deliciosa calda sau rece 🙂 dar incercati si cu nuxee (nutella) <3 .

wpDiscuz