Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Complementare / Deserturi / Dulceata de portocale

Dulceata de portocale

Racoritoare si… portocalie 🙂

Ingrediente:
2 portocale mai zdravene (cca. 500-600 g impreuna)
400 g zahar
1 cm baton vanilie

Mod de preparare:
Spalati portocalele bine si radeti-le coaja cu o razatoare mare, fara sa se apasati prea tare si sa „ciupiti” prea mult din partea alba. Apoi le decojiti si taiati feliile de portocale in cuburi sau cum va e mai usor.
Puneti intr-o oala potrivita mai intai pulpa taiata, apoi coaja rasa, vanilia, zaharul si lasati totul la o odihna binemeritata de 2-3 ore. Dupa ce s-a topit zaharul, puneti totul la foc moderat-mic si lasati sa fiarba pana incepe sa se ingroasa.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): < 30 min.
Valoare energetica (calorii / 100 g produs): 🙂
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

DSC_1994

Magiun de prune

Un magiun de prune bun ne poate lumina diminetile mohorate de iarna. Depinde doar de …

Leave a Reply

1 Comment on "Dulceata de portocale"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Coca Shanel
Guest

Chiar buna!!

wpDiscuz