Experienta Tea Forte

Cand am intrat prima oara in contact direct cu Tea Forte, am trait o senzatie pregnanta de ceva sperat si deja cunoscut, aproape deja-vu, pe care nu mi-am putut-o explica in primele momente. Pentru ca tabloul sa fie complet, s-a insinuat suav si un cantecel in toata povestea, cantecel pe care ma simteam obligat sa-l fredonez obsesiv ori de cate ori vedeam o piramida sau o fruzulita verde. Tea for two, caci despre el e vorba:

Frank Sinatra feat Dinah Shore – Tea for Two

Tea Forte este o companie americana fondata in 2003 de Peter Hewitt. Acest domn Hewitt, designer de produs de felul sau, a avut inspiratia sa (re)creeze un infuzor de ceai de unica folosinta sub forma unei mici piramide din material plastic alimentar (nylon). Am pus (re) inaintea „creeze” deoarece in tara Ceremoniei Ceaiului existau inca din 1980 niste ambalaje oarecum similare avand insa o forma tetraedrala. Frumos si atractiv la aceste piramide, in afara stilului si gratiei evidente, este faptul ca frunzulitele de ceai pe care le contin se pot manifesta in voie la contactul cu apa fierbinte si isi pot oferi savoarea pe o scena spatioasa oferita de inaltimea bine calculata a infuzorului ce le gazduieste.

Si pentru ca tot am vorbit despre stimabilele frunzulite de ceai frumos alese, trebuie sa va spun ca ele sunt cea de-a doua componenta principala a Experientei Tea Forte. Aromele sunt absolut superbe, incantatoare, puternice, originale si chiar surprinzatoare de cele mai multe ori. Despre ele vom vorbi insa in episoadele urmatoare.

Accesoriile Tea Forte vin sa intregeasca experienta simturilor prin simplitate, stil, armonie si ingeniozitate – Mr. Hewitt este un excelent designer si nu ezita sa experimenteze inteligent – sper ca imaginile de mai jos sunt relevante.

Povesteam la inceputul articolului despre deja-vu-ul asociat primei intalniri cu Tea Forte. Cei mai multi dintre noi am auzit despre Ceremonia Ceaiului practicata cu atata veneratie in Tara Soarelui Rasare – ei bine, Experienta Tea Forte este o recreare a acestei ceremonii in stilul personal si dupa starea sufleteasca a fiecaruia din noi. Practic, credeti-ma pe cuvant si convingeti-va apoi si singuri, Tea Forte iti creeaza propria ta ceremonie la care iei parte de fiecare data cu placere, liniste si respect si este tot ceea ce ai putea astepta de la un ceai excelent.

Relativ recent, Tea Forte si-a facut aparitia si in Romania. Site-ul este excelent documentat si puteti comanda produse online sau vizitand magazinul din Bucuresti, Calea Dorobantilor, nr. 35.

– Va urma –

 

PS 😉

Recomandam!

Recomandare – Get Beget – Specialitate Piept Porc

Get Beget-ul l-am gasit din pura intamplare la etajul 1 al noii Hale Obor – …

Leave a Reply

1 Comment on "Experienta Tea Forte"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Lorena
Guest

Excelent!! Scumput, dar placut la maxim, recomand 🙂

wpDiscuz