Hamsii prajite

Alaturi de midii, hamsiile prajite imi amintesc de momente extrem de dragi petrecute si degustate la mal de Mare Neagra 🙂

Ingrediente:
hamsii proaspete
malai / faina
mujdei de usturoi
sare

Mod de preparare:
Hamsiile se spala, se curata, se sareaza si se tavalesc prin malai. Se incinge bine uleiul intr-o tigaie incapatoare si se pun la prajit la foc repede. Daca uleiul este indeajuns de mult, nici nu trebuie intoarse. Sunt gata in 5 minute.

Alte variante ale retetei:
Daca alegeti sa le treceti prin faina in loc de malai, fiti siguri ca aveti la indemana si ceva mamaliga ca garnitura. Mujdeiul va asigura un festin demn de Regele Pescar.

Sfaturi si recomandari suplimentare:
Eu unul prefer hamsiile fara cap si maruntaie. Pentru a eficientiza operatiunea de decapitare si curatare, recomand ruperea capului hamsiei dinspre partea dorsala catre cea abdominala pentru a se desprinde impreuna cu maruntaiele.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): < 30 min.
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

Muschiulet de porc cu cartofi sub foi de varza, la cuptor

Este o mancare simpla, gustoasa si fara grasimi inutile sau risipa de material. Varza ramasa poate fi utilizata cu succes la o salata de varza proaspata (vezi reteta).

3 Comentarii

  1. Une gasesc hamsii proaspete?

  2. Regele Pescar

    Am eu hamsii proaspete, acum vreau sa le gatesc conform reteti expuse aici. Va multumesc si va zic pofta buna! Nici o masa fara peshte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *