Acasa / Articole, Prezentări și Recomandări / Interviu Vlad Telibasa, Zaza Pizza

Interviu Vlad Telibasa, Zaza Pizza

CG: Cine si cum a inceput Zaza Pizza?

Vlad Telibasa: Doi frati, presari amandoi, pe care munca la mogul incepuse sa-i sacaie. In 2006 am luat doua credite de nevoi personale, un an de zile am lucrat la proiectul Zaza si pe 18 septembrie 2007 i-am dat drumul.

CG: Asa se explica, banuiesc si modalitatea ceva mai speciala de a va face reclama? Ma refer la web 2.0 & Co.?

Vlad Telibasa: Nu neaparat prin istoricul nostru profesional. Mai degraba prin identificarea unor canale de comunicare mai putin costisitoare decat cele clasice si aici ma refer la distributia de pliante publicitare. In afara de asta incercam sa ne adresam unui target putin diferit fata de restul pizzeriilor cu livrare.

CG: Foarte multe „Z” –uri in denumire. De ce ZAZA?

Vlad Telibasa: Pai cred ca partea cea mai dificila in anul de zile scurs de la ok-ul acordat de banca si pana am dat drumul a fost stabilirea unei identitati puternice. Pornind de la nume, sigla si mergand pana la numarul de telefon pentru comenzi, care la randul lui te face sa te duci cu gandul la Z-uri. Z-ul suna bine. Se pupa bine cu pizza.

CG: De ce pizza si nu… shaorma sau alte sandwich-uri si produse fast-food?

Vlad Telibasa: Raspunsul e destul de simplu. Inainte de a lucra in presa am lucrat in domeniul HORECA, chiar intr-o pizzerie. Stiam sa fac pizza buna si sa-i invat si pe altii. Iar legat de sandwich-uri, pentru ca tot ai adus vorba, pregatim acum un nou brand care se va ocupa exclusiv de sandwich-uri – din acelea care nu sunt facute in chifle faramicioase sau baghete umezite. Vor fi niste sandwich-uri care speram sa se apropie de cele pe care le gasesti in Paris.

CG: Suna bine! J

CG: Tu si cu fratele tau va implicati si in prepararea produselor?

Vlad Telibasa: Acum nu. In primele trei luni insa, eram nelipsiti. A durat ceva pana am reusit sa ne invatam colegii din bucatarie ca 90 de grame de sare in loc de 110 pot distruge gustul unei pizza. Totul este cantarit la gram. In conditiile in care personalul din bucatarie este in proportie de 90% acelasi ca la inceput, nu mai este nevoie de implicarea noastra in mod direct. Mai mult, in acest rastimp am avut doar doua ingrediente pe care le-am schimbat. A fost mai degraba vorba de un upgrade. Credem cu putere ca produsele noastre au intotdeauna acelasi gust.

CG: Care este originea retetelor?

Vlad Telibasa: Hmmm, in afara de retetele clasice, cele noi sunt facute din joaca. Ne strangem toti seara si ne dam cu parerea. Experimentam cu ingredientele pana ne iese. Incercam sa schimbam putin perceptia multora care considera ca pizza e buna chiar si cand e proasta. Pizza nu trebuie sa fie doar o adunatura de mezeluri aruncate pe un blat. Fiecare ingredient trebuie sa fie complementar celui de langa el. Un salam puternic condimentat va fi „stins” perfect de o rosie proaspata.

CG: Cati angajati aveti in prezent?

Vlad Telibasa: In jur de 10 angajati plus un numar oscilant de colaboratori. Acestia din urma sunt in jur de 6.

CG: Povesteste-mi te rog putin despre bucataria ZAZA.

Vlad Telibasa: Una dintre conditiile esentiale pe care le-am pus furnizorilor nostri inca de la inceput a fost aceea de a ne livra produsele de baza la fiecare doua zile. Am putut fi astfel sigur ca nu avem stocuri nici macar pentru cateva zile in asa fel incat toata marfa sa fie iesita de pe poarta fabricii de cel mult 48 de ore. In principiu, programul de lucru incepe dimineata la 8:30 – 9 si pana la ora deschiderii se pregatesc ingredientele pentru ziua in curs. Pornind de la aluatul pentru coca, continuand cu sosurile de pizza si termind cu coacerea merelor opentru desert. Pot sa iti spun ca in cei aproape trei ani de cand exista Zaza am investit sume destul de mari in fiecare trimesetru in tot ce tine de dotarea bucatariei.

Partea cea mai frumoasa a acestei activitati, daca ma refer strict la mine, este perioada de aglomeratie de la pranz. E un mini razboi, in care telefoanele suna continuu, in care te lupti cu traficul si cu minutele. De cele mai multe ori reusim sa-l castigam insa sunt momente in care esti dat peste cap de factori pe care iti este aproape imposibil sa-i controlezi.

Inca un amanunt destul de important este cuptorul pe care il folosim. Este vorba de un cuptor cu lemne pe care se lucreaza mult mai greu decat pe unul electric. Satisfactia clientului este incomparabila insa. Pizza coapta langa jar si usor afumata are o savoare teribila. Sincer sa fiu, incercam sa ne revansam fata de mama natura pentru lemnele pe care le ardem zilnic si reciclam in proportie de 80% toate ambalajele produselor pe care le folosim. De la carton la plastic si pana la conservele pe care le ducem la fier vechi.

CG: Daca afirm ca, din punctul vostru de vedere, ZAZA este si o pasiune, ma insel?

Vlad Telibasa: NU. Stiu ca poate suna ca un cliseu piaristic insa noi nu facem doar mancare. Avem un coleg la bucatarie pe care l-am surprins in timp ce explica unui nou venit in firma ca aluatul trebuie „masat” si nu framantat. I-am vazut ochii in acel moment si mi-am dat seama ca vorbea serios.

CG: Revenind la o afirmatie pe care ai facut-o anterior, baghetele pentru sandwichuri le veti face voi?

Vlad Telibasa: Daaaa. Fara discutie. Asta este in momentul de fata ceea ce ne tine in loc – gasirea unei retete perfecte. Eu sunt pasionat de sandwich-uri. Sunt de o simplitate extraordinara insa… nu prea stie nimeni in bucuresti sa le faca. Speram sa fim noi cei care vom sti.

CG: Multumesc si mult succes in continuare.

Vlad Telibasa: Multumim asemenea.

Recomandam!

Carmenere Aromo Private Reserve 2007

Vinul saptamanii (I) Un nou star din Chile: Carmenere Aromo Private Reserve 2007 (Maule Valley, …

Leave a Reply

4 Comments on "Interviu Vlad Telibasa, Zaza Pizza"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Marcel
Guest

bai ce tot promovati pe astia aiurea ? mi-am luat o tepa de zile mari cu ei . pizza rece, unsuroasa si uda . adica aluatul nefacut . am reclamat si i-a durut undeva. sunt altii mult mai buni – domino de exemplu.

mirela
Guest

cea mai buna pizza din oras !!!!! comandati cu incredere 😉

LAUR
Guest

Marcel recunoaste ca lucrezi ca ajutor de bucatar la „Domino” si nu prea ai de munca:)Zaza Pizza este cea mai buna ever;)

LAUR
Guest

Marcele nu ai „guitat” nimic:)Mai esti ajutor de bucatar la „Domino” :)Framanta acolo coca:)

wpDiscuz