Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Complementare / Aperitive / Legume in aluat cu bere

Legume in aluat cu bere

Ceva bun de tot! 😉

Ingrediente:
– 2 oua
– 300-400 ml bere
– 100 g faina alba
– 200 g pesmet
– 50-70 g malai
– 2 dovlacei
– o conopida mica
– o vanata
– sare
– piper
– ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Legumele spalate se pregatesc la modul urmator : dovlaceii se curata de coaja, se taie felii de 1 cm , se intind pe un suport de lemn, se sareaza pe ambele parti si se lasa 20 de minute pentru a elimina toata apa. Conopida se taie in buchetele mici si se opareste cateva minute in apa cu sare apoi se scurg si se lasa la racit.Vinetele se vor taia precum dovlaceii in felii de 1 cm cu tot cu coaja.

Pentru aluat se omogenizeaza faina cu galbenusurile, berea malaiul si foarte putin pesmet, se condimenteaza cu sare si piper.Albusurile se bat spuma si se adauga amestecand usor la aluat. Dovleceii bine scursi de apa si vinetele se dau prima data prin faina , apoi prin aluat iar la final prin pesmet. Se prajesc pe ambele parti in ulei timp de cateva minute pana devin aurii.

Conopida scursa de apa si racita se sareaza putin si se trece prin aluat si pesmet si se prajeste ca mai sus. Dupa prajire se lasa la scurs pe o hartie absorbanta si se servesc calde.

Sa ne fie de bine! 🙂

Alte variante ale retetei:
Legume Pane

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Buget estimativ [RON]: 20

Recomandam!

DSC_8906

Ciuperci umplute, la cuptor

Un aperitiv gustos. Ingrediente: 500 g ciuperci 150 g sunca afumata 100 g cascaval 1 …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz