Mancare de dovlecei

O mancare simpla, rapida, gustoasa si cu un aport caloric minimal. Cantitatile specificate sunt pentru cca. 4-5 portii.

Ingrediente:

4-5 dovlecei potriviti
4-5 catei de usturoi
o legatura de marar
2 linguri de bulion (24%)
o ceapa
o lingura de ulei
o lingurita de sare

Mod de preparare:

Ceapa se taie marunt si se soteaza cu uleiul (pana se inmoaie si devine translucida) intr-o cratita potrivita.
Dovleceii se spala, se curata de coaja si cotor, se taie in bucati dimensionate dupa preferinta si se pun la inabusit cu putina sare in oala cu ceapa deja sotata. Verificati din cand in cand sa nu se prinda.
Bulionul se pune intr-o cana, se adauga si usturoiul taiat feliute subtiri, se adauga apa si se amesteca pana la omogenizare si se adauga peste dovleceii inabusiti apoi se lasa totul la fiert si scazut cca. 30-45 min.
La final, se adauga mararul taiat marunt.

Bucatarie:

internationala

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

45 – 60 min.

Buget [RON] (estimativ):

5

Alte variante ale retetei:

La servire, se poate adauga si smantana.

Recomandam!

Salata de avocado (1)

O salata usor de preparat si foarte sanatoasa recomandata in curele de slabire. Ingrediente: 2 …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz