Midii in sos de vin

Pentru iubitorii fructelor de mare – o reteta excelenta de midii in sos de vin.

Ingrediente:
1 kg midii cu carapace
o ceapa potrivita
3 catei de usturoi
o lingura de mustar (iute-dulce, dupa preferinta)
100 grame unt
200 ml smantana dulce (pentru gatit)
300 ml vin
piper
sare

Mod de preparare:
Se aleg midiile cu carapacea inchisa (cele deschise si care nu se inchid daca le ciocaniti usor se arunca), se spala bine cu apa rece si se curata de impuritatile depuse pe carapace prin razuire cu un cutit.
Ceapa si usturoiul se pun la sotat cu untul intr-o cratita/tigaie incapatoare, apoi se adauga midiile, vinul, smantana dulce, mustarul, sarea si piperul, se amesteca si se pune un capac potrivit pentru a inabusi intreaga poveste 🙂
Dupa ce scoicile incep sa se deschida, mai amestecati de 2-3 ori si lasati-le la inabusit inca cca. 15 min.
La final, scoateti scoicile pe un platou si puneti deasupra sosul ramas.
Pofta buna!


Sfaturi si recomandari suplimentare:
Daca sosul rezultat nu are o consistenta satisfacatoare, il puteti lasa la fiert pana scade cat trebuie.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Buget estimativ [RON]: 17

Recomandam!

Ciuperci la gratar cu dovlecei si ardei rosu

Un aperitiv de milioane 🙂 (la figurat, desigur) cu un aport caloric mic. Sunt sigura …

Leave a Reply

6 Comments on "Midii in sos de vin"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Evanghelina
Guest

Oau, superb. Unde gasesc midii proaspete?

Mirela
Guest

Am gasit la Auchan foarte proaspete!

Coca Shanel
Guest

La orice hipemarket care vinde si peste draga. Metro, auchan, real, carefura samd. Vreo 10 lei kg.

Alex
Admin

Ca fapt divers, cu cat sunt mai curate, cochiliile sunt mai usor de curatat, iar daca vedeti in punga mai mult de 4-5 scoici deschise, lasati fabuloasa achizitie pe alta data.

Coca Shanel
Guest

Suscriu

Lili
Member

Se gasesc numai italienesti de crescatorie cica, foarte murdare.

wpDiscuz