Mujdei

Etimologie: mujdei vine de la “mousses d’ail” (franceza) care inseamna pasta/spuma de usturoi; de aceea “mujdei (musdei) de usturoi” tinde sa devina pleonasm.

Ingrediente:

usturoi
sare
apa

Mod de preparare:

Se piseza usturoiul si se freaca cu sare pana devine o pasta terna si lipicioasa. Se adauga apa dupa gust.

Mujdei   IMG 4314 150x150

Sugestii de prezentare si servire:

Intr-un bol micut sau, pur si simplu, intr-o cescuta.

Bucatarie:

traditionala

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

< 30 min.

Alte variante ale retetei:

Se poate adauga marar tocat (excelent pentru cartofii noi prajiti sau la cuptor), smantana, ulei sau otet si tarhon maruntit.

Distribuie


Un raspuns la Mujdei

  1. lily 12 februarie 2011 at 18:39

    Ar mai fi o varianta, cu maioneza , smintina si patrunjel.Exagerat de bun.

    Răspunde

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *