Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Sarbatori / Craciun / Muschi file de porc la cuptor

Muschi file de porc la cuptor

O reteta simpla ca „Buna ziua!”

Ingrediente:

3-4 felii de muschi file dezosat, groase de cca. 1 cm
cimbru
piper macinat alb/negru
3-5 catei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
2-3 rosii pasate sau bulion

Mod de preparare:

Muschiul se pune in tava, se sareaza, se pune si piperul impreuna cu cimbrul si se lasa 1-2 ore la frigider. Sosul se prepara din rosii oparite, „dezpielitate” si apoi pasate peste care se adauga jumatate de pahaar cu apa; cei mai comozi dintre noi pot utiliza un bulion diluat cu apa.
Se extrage tava cu carnea din frigider, se adauga usturoiul curatat si sos cat sa depaseasca cu 1-2 mm suprafata carnii si apoi se indeasa in cuptorul preincalzit la 200 grade C. Se lasa asa 1/2 ora apoi se scade temperatura la 160 grade si se lasa pana scade sosul la jumatatea grosimii carnii sau dupa preferinta.

DSC_6589.JPG

DSC_6597.JPG

DSC_6603.JPG

Sugestii de prezentare si servire:

Fileul de porc se simte bine in tovarasia castraveciorilor murati in saramura si a unei garnituri din cartofi natur, prajiti, etc.

Bucatarie:

internationala

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

45 – 60 min.

Buget [RON] (estimativ):

30

Recomandam!

Salata de spanac

Este o salata foarte sanatoasa, potrivita pentru friptura de miel. Cantitatile recomandate mai jos sunt …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz