Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Complementare / Garnituri / Orez cu ceapa si ardei

Orez cu ceapa si ardei

O garnitura fina, inspirata din bucataria asiatica.

Ingrediente:
1 cana de orez cu bob lung
3 cani de apa
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei verde
sare
piper

Mod de preparare:
Orezul se spala, se fierbe in apa cu sare 25 de minute apoi se pune la scurs intr-o sita. Intre timp, ceapa se curata si se taie marunt si se caleste in ulei incins impreuna cu ardreii taiati fidelute. La final, orezul se amesteca cu cepa si ardeii si se potriveste de sare si piper.

Sugestii de prezentare si servire:
Ca garnitura, se descurca excelent in compania fructelor de mare.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): < 30 min.
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

Cartofi cu bere, ceapa si rozmarin. La microunde.

Stiu ca sunt multi cei care militeaza impotriva utilizarii cuptorului cu microunde in prepararea mancarurilor "sanatoase", dar, cu toate acestea, cutez totusi sa va ofer o reteta de cartofi pregtiti in mediu de bere si microunde, asezonati cu ceapa si rozmarin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *