Oua „romanesti”

Desi denumirea sugereaza altceva, ouale „romanesti” nu sunt un preparat traditional autohton; e foarte posibil ca titulatura sa sublinieze de fapt zona geografica unde se gateau preponderent in aceasta forma – Tara Romaneasca. In bucataria franceza, ele se numesc „oeufs poches”.

Ingrediente:
4-6 oua
1 litru apa
2-3 linguri otet
1 lingura sare

Mod de preparare:
Apa se pune intr-un vas incapator, se adauga sarea si otetul si se pune la fiert.
Ouale se sparg si se pun intr-o cana sau farfurie adanca, cu grija, fara a sparge galbenusul. Cand apa da in clocot, ouale se varsa pe cat posibil separate.
Se fierb cca. 2 minute. Se scot si se scurg.

Sa ne fie de bine!

DSC_5934.JPG (43 KB)

DSC_5937.JPG (67 KB)

Sugestii de prezentare si servire:
Pot fi consumate cu succes acompaniate de un piure de spanac sau, ca mic dejun, in tovarasia unor felii de paine prajita.

Bucatarie:
internationala

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):
< 30 min.

Buget [RON] (estimativ): 3

Recomandam!

Legume in aluat cu bere

Ceva bun de tot! 😉 Ingrediente: – 2 oua – 300-400 ml bere – 100 …

Leave a Reply

3 Comments on "Oua „romanesti”"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Evanghelina
Guest

Oua mici, hi, hi… 🙂

Ada
Member

mici si bune….hi, hi…:))…

wpDiscuz