Paine de casa

Paini, painisoare, chifle, japoneze, baghete, mini-baghete – practic orice varietate de paine mica sau mare. Facute in casa! 😉

Ingrediente:
– 800 g faina alba
– 10 g drojdie
– 350-400 ml apa si/sau lapte
– 1 si 1/2 lingurite sare
– 2 lingurite de zahar

Mod de preparare:
Faina se pune intr-un vas si se face o adancitura in care se pune drojdia faramitata, sarea si zaharul. Se adauga apa (calduta) sau/si laptele si se amesteca usor pana se omogenizeaza totul.

Se framanta bine pana aluatul nu se mai lipeste de mana (se completeaza la nevoie cu faina si apa/lapte) si se pune la rece. Dupa ce acesta s-a „odihnit” 30 de minute in frigider, se framanta din nou pe o masa presarata cu faina.

Se portioneaza si se modeleaza dupa bunul plac (vezi foto) painici mai mari sau mai mici si se dau la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10-15 minute.

Se servesc proaspete :).

Sa ne fie de bine!

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Valoare energetica (calorii / 100 g produs):
Buget estimativ [RON]: 5

Recomandam!

DSC_8897

Ciorba de praz

O ciorbita usoara recomandata vegetarienilor, celor care tin post sau celor care doresc o variatie …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz