Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Complementare / Aperitive / Painici umplute cu ciuperci

Painici umplute cu ciuperci

Aperitive… cina… mic dejun… delicios

Ingrediente:
Pentru aluat:
3 pahare de faina
1 pahar de smantana (300g)
1 lingura unt
1 ou

Pentru umplututa:
700 g ciuperci proaspete
1 ceapa
70g unt
1 ou
sare
piper
1 lingura de pesmet fin

Mod de preparare:
Faina, oul, untul si smantana se amesteca si se framanta un aluat care se lasa sa se odihneasca 30 de minute acoperit cu un servet. Ciupercile se curata, se spala, se toaca marunt si se prajesc in untul incins impreuna cu ceapa taiata fin. Se adauga dupa gust sare si piper iar cand compozitia s-a racit se adauga un ou si o lingura de gris. Aluatul se intinde se taie in diverse forme, cerc, triunghi, patrat, se pune umplutura si se impacheteaza in functie de forma aluatului (patrat – plic, cerc – punguta, triunghi – cornulet) sau imaginatia fiecaruia/fiecareia. Painicile se ung cu ou pentru un aspect mai placut, se pun in tava si se dau la cuptor pana vapata o nuanta rumen-aurie.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 60 – 90 min.
Valoare energetica (calorii / 100 g produs): neimportant
Buget estimativ [RON]: 30

Recomandam!

Raci fierti

Deliciosi… Ingrediente: 12 raci proaspeti 1 ceapa 3 catei de usturoi 1 frunza de dafin …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz