Piure de spanac II

Aceasta reteta este varianta imbunatatita a celei deja publicate. Savoare garantata! 😉

Ingrediente:
1 kg spanac congelat
o ceapa potrivita
o lingurita de ulei
o lingura de unt
300 ml lapte condensat
1-2 catei usturoi

Mod de preparare:
Alegeti o cratita potrivita, puneti-o pe foc, adaugati uleiul si untul. Dupa untul s-a topit, adaugati ceapa taiata marunt si lasati-o la sotat.
Adaugati apoi spanacul, 1/4 cana apa, laptele condensat, acoperiti cu un capac si lasati asa pana incepe sa fiarba; dupa ce a fiert vreo 5 minute, luati capacul, adaugati sarea, puneti usturoiul pisat in prelabil si lasati superbitatea sa scada frumos la foc domol.
Nu uitati sa amestecati – piureul va avea pretentia si tendinta de a se prinde de fundul oalei daca il lasati sa bolboroseasca prea mult.
Sa ne fie de bine! 😉

Alte variante ale retetei:
Am mai prezentat o varianta aici.

Sfaturi si recomandari suplimentare:

Sugestii de prezentare si servire:
Cu oua ochiuri, garnitura la somon, etc.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): < 30 min.
Valoare energetica (calorii / 100 g produs): .-
Buget estimativ [RON]: 10

Recomandam!

DSC_8897

Ciorba de praz

O ciorbita usoara recomandata vegetarienilor, celor care tin post sau celor care doresc o variatie …

Leave a Reply

2 Comments on "Piure de spanac II"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Aiurelia
Guest

Excelenta ideea cu laptele condensat! gg 🙂

Coca Chanel
Guest

buna!

wpDiscuz