Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Speciale / De post / Risotto cu ciuperci si mazare

Risotto cu ciuperci si mazare

Un orez usor, cremos si fin, cu ciuperci si mazare.

Ingrediente:
o cana de orez
o ceapa
250 g ciuperci
150 g mazare
500 ml supa de carne
120 ml vin alb sec
70 ml ulei
sare
piper

Mod de preparare:
Punem orezul intr-un vas cu apa si-l lasam cca. 45 min. sa-si scoata amidonul apoi il punem la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se toaca marunt si se soteaza in uleiul incins timp de 2-3 minute dupa care adaugam si orezul amestecand energic pentru a nu se prinde. Dupa alte 2-3 minute, stingem totul cu vinul alb si lasam amestecul la fiert fara capac pana scade. Se adauga o parte din supa de carne, mazarea, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la fiert la foc potrivit amestecand din cand in cand. Adaugam treptat si restul de supa. Ciupercile se taie felii se sareaza si se lasa 3-4 minute pe o plita incinsa intorcandu-se de pe o parte pe alta pana acestea elimina toata apa dupa care se adauga peste orez. Se amesteca totul si se serveste cald. Sa ne fie de bine! 🙂

Informatii Utile
Bucatarie: Italieneasca
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 15 min.
Buget estimativ [RON]: 150

Recomandam!

Salata de morcovi cu gulie, leurda si lamaie

O reteta simpla pentru o salata simpla. Simpla, dar mai gustoasa decat orice salata de cruditati; precum se spune, ce e simplu e bun. Patru boluri (portii).

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz