Salata de conopida cu maioneza si usturoi

Este o salata deosebit de gustoasa ce poate fi folosita cu succes ca antreu.

Ingrediente:

o conopida proaspata, potrivita
5 catei usturoi
2-3 linguri de maioneaza
sare
piper

Mod de preparare:

Conopida se curata de frunze si se spala. Buchetelele se desprind de pe tulpina, se pun intr-o sita si se mai trec printr-un jet de apa.
Se pune o oala cu apa la fiert cu 2 lingurite de sare. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga buchetelele de conopida. Acestea se fierb la foc potrivit cca. o jumatate de ora (pana cand au o consistenta de oparit spre fiert bine sau devin vag translucide) apoi se scurg intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
Se curata cateii de usturoi, se taie marunt sau se piseaza si se pune rezultatul intr-o cana cu sare si se lasa la macerat cca. 10-15 min. apoi se adauga maioneza si se amesteca.
Buchetelele de conopida se taie si se maruntesc dupa preferinta apoi se pun intr-un bol; se adauga sare, piper si amestecul pregatit deja din maioneaza si usturoi; patrunjelul se taie marunt si se pune si el in bol.
Totul se amesteca cu grija, se acopera si se lasa la frigider.

Salata de conopida cu maioneza si usturoi   DSC 5425 150x150

Salata de conopida cu maioneza si usturoi   DSC 5431 150x150

Salata de conopida cu maioneza si usturoi   DSC 5432 150x150

Salata de conopida cu maioneza si usturoi   DSC 5434 150x150

Sfaturi, recomandari suplimentare si alte informatii utile:

Conopida nu trebuie fiarta excesiv pentru a nu se zdrobi la amestec.
Usturoiul trebuie lasat cu sare pentru a da un gust mai bun sosului. Pentru o preparare rapida, se pot adauga ingredientele separat, direct in bol, peste conopida fiarta.

Sugestii de prezentare si servire:

Intr-un bol incapator din sticla.

Bucatarie:

nespecificata

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

< 30 min.

Buget [RON] (estimativ):

17 RON [iarna, cand legumele sunt mai scumpe :)]

Distribuie


8 raspunsuri la Salata de conopida cu maioneza si usturoi

  1. rebeca 18 februarie 2011 at 19:00

    eu nam mai facut pana acum si mi se pare cidat

    Răspunde
    • Alex 18 februarie 2011 at 20:33

      Tot ceea ce n-ai facut pana acum o sa iti para ciudat la inceput. Inclusiv gramatica. ;)

      Răspunde
      • Ipupici 7 august 2011 at 20:13

        bv alex… punct ochit, punct lovit… bucataria e la fel de grea,ca si gramatica si carnea de porc…:)))))))))))

        Răspunde
  2. iris 30 decembrie 2011 at 15:12

    este o salata excelenta, eu o combin cu marar verde – care se potriveste perfect. Sarbatori frumoase!

    Răspunde

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *