Salata de conopida cu maioneza si usturoi

Este o salata deosebit de gustoasa ce poate fi folosita cu succes ca antreu.

Ingrediente:

o conopida proaspata, potrivita
5 catei usturoi
2-3 linguri de maioneaza
sare
piper

Mod de preparare:

Conopida se curata de frunze si se spala. Buchetelele se desprind de pe tulpina, se pun intr-o sita si se mai trec printr-un jet de apa.
Se pune o oala cu apa la fiert cu 2 lingurite de sare. Cand apa incepe sa fiarba, se adauga buchetelele de conopida. Acestea se fierb la foc potrivit cca. o jumatate de ora (pana cand au o consistenta de oparit spre fiert bine sau devin vag translucide) apoi se scurg intr-o strecuratoare si se lasa la racit.
Se curata cateii de usturoi, se taie marunt sau se piseaza si se pune rezultatul intr-o cana cu sare si se lasa la macerat cca. 10-15 min. apoi se adauga maioneza si se amesteca.
Buchetelele de conopida se taie si se maruntesc dupa preferinta apoi se pun intr-un bol; se adauga sare, piper si amestecul pregatit deja din maioneaza si usturoi; patrunjelul se taie marunt si se pune si el in bol.
Totul se amesteca cu grija, se acopera si se lasa la frigider.

DSC_5425.JPG (97 KB)

DSC_5431.JPG (126 KB)

DSC_5432.JPG (133 KB)

DSC_5434.JPG (112 KB)

Sfaturi, recomandari suplimentare si alte informatii utile:

Conopida nu trebuie fiarta excesiv pentru a nu se zdrobi la amestec.
Usturoiul trebuie lasat cu sare pentru a da un gust mai bun sosului. Pentru o preparare rapida, se pot adauga ingredientele separat, direct in bol, peste conopida fiarta.

Sugestii de prezentare si servire:

Intr-un bol incapator din sticla.

Bucatarie:

nespecificata

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

< 30 min.

Buget [RON] (estimativ):

17 RON [iarna, cand legumele sunt mai scumpe :)]

Distribuie


8 raspunsuri la Salata de conopida cu maioneza si usturoi

  1. rebeca 18 februarie 2011 at 19:00

    eu nam mai facut pana acum si mi se pare cidat

    Răspunde
    • Alex 18 februarie 2011 at 20:33

      Tot ceea ce n-ai facut pana acum o sa iti para ciudat la inceput. Inclusiv gramatica. ;)

      Răspunde
      • Ipupici 7 august 2011 at 20:13

        bv alex… punct ochit, punct lovit… bucataria e la fel de grea,ca si gramatica si carnea de porc…:)))))))))))

        Răspunde
  2. iris 30 decembrie 2011 at 15:12

    este o salata excelenta, eu o combin cu marar verde – care se potriveste perfect. Sarbatori frumoase!

    Răspunde

Comenteaza

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *