Sangria

Sangria este un punci (PUNCI, punciuri, s. n. Băutură făcută dintr-un amestec de rom sau alte băuturi alcoolice cu zahăr, lămâie, portocale etc. și diverse mirodenii. – Din engl., fr. punch. – DEX ’98) de origine spaniola/portugheza.
Denumirea sa e data de culoarea sangerie a ingredientului principal – vinul rosu. Se serveste rece, extrem de rece 🙂

Ingrediente:
o lamaie potrivita
o lime (lamaie verde)
o portocala
1-2 cani rom (dupa gustul si rezistenta fiecaruia/fiecareia 🙂 )
o cana de suc de portocale
1/2 cana de zahar
750 ml – 1 litru vin rosu sec

Mod de preparare:
Puneti vinul si sucul de portocale in frigider. Taiati fructele in rondele subtiri si puneti-le intr-un vas / bol de sticla incapator. Adaugati peste ele zaharul si romul si lasati totul la macerat in frigider pentru 2-3 ore.
Inainte de servire zdrobiti usor fructele din bol cu o lingura de lemn si amestecati totul cu sucul de portocale si vinul bine racite. Potriviti totul de zahar si savurati frumos!


Sfaturi si recomandari suplimentare:
Totul trebuie sa fie RECE!

Sugestii de prezentare si servire:
Intr-un bol sau cana de sticla (vezi foto; sursa foto: wikipedia).

Informatii Utile
Bucatarie: Spaniola
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): < 30 min.
Buget estimativ [RON]: 15

PS
Pentru ambient. 😉

Recomandam!

Visinata

Visinata

O bautura alcoolica obtinuta din visine macerate cu zahar. Ingrediente: 4 kg visine 1,5 kg …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz