Acasa / Reţete Culinare / Mâncăruri / Supa de ceapa
DSC_8935

Supa de ceapa

O supa fina, delicioasa si care de multe ori mi-a lasat impresia clara ca este prea usor de facut pentru cate ofera.

Pentru 4 portii gustoase avem nevoie de:
3 cepe mari
50 g unt
250 ml vin alb sec
1 litru supa limpede de carne
8 felii de franzela/bagheta
cascaval
miez de seminte de floarea soarelui (de preferat putin copt)
chimen
sare
piper

Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala, se taie felii subtiri si se soteaza in untul incins cca. 10 minute intr-o oala incapatoare. Se stinge totul cu vin peste care adaugam supa de carne, chimenul si se lasa la fiert 15-20 de minute. Adaugam sare si piper dupa gust.

Dupa ce a fiert, supa se imparte in patru vase termorezistente, iar in fiecare vas se pun 2 felii de paine (bagheta sau franzela), cascavalul ras si semintele de floarea soarelui. Punem totul in cuptorul preincalzit la 200 de grade si lasam la copt pana ce cascavalul si semintele se rumenesc frumos.

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Buget estimativ [RON]: 20

Recomandam!

DSC_8897

Ciorba de praz

O ciorbita usoara recomandata vegetarienilor, celor care tin post sau celor care doresc o variatie …

Leave a Reply

1 Comment on "Supa de ceapa"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
trackback

[…] du Soleil – La Francaise O supa de ceapa? Poate te intereseaza si…Supa de ceapa O delicioasa si fina supa. Ingrediente: 3 cepe mari 50… […]

wpDiscuz