Supa de sparanghel

O supa delicata, pentru ocazii speciale. Cantitatile de mai jos sunt pentru cca. 5-6 portii.

Ingrediente:

500 g sparanghel / asparagus
2 oua
2-3 linguri de smantana
50 g unt
sare

Mod de preparare:

Sparanghelul se spala bine si i se curata pielita prin razuire cu un cutit ascutit de la varf spre baza; varfurile se lasa necuratate. Se leaga snop (ata/sfoara alimentara) si se pune la fiert cu putina sare intr-o oala potrivita.
Dupa fierbere, sparanghelul se lasa la racit intr-o sita/strecuratorare (nu se arunca zeama in care a fiert). Cand s-a racit, i se taie varfurile si portiunile mai moi din tulpina; cotoarele ramase se dau prin razatoare si se pun din nou la fiert in apa ramasa in oala; se adauga untul.
Dupa primul clocot, oala se ia de pe foc, se adauga varfurile si tulpinile moi, si galbenusurile de ou amestecate in prealabil cu smantana. Se amesteca incet, pana la omogenizare.

Sfaturi, recomandari suplimentare si alte informatii utile:

Nu fierbeti excesiv sparanghelul.

Sugestii de prezentare si servire:

Supa se ofera in compania unor saleuri sau alte aluaturi uscate si sarate ori pateuri.

Bucatarie:

franceza

Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire):

45 – 60 min.

Buget [RON] (estimativ):

20

Alte variante ale retetei:

Pentru ingrosarea supei, se poate adauga un rantas (sos alb din unt si faina) inainte de a doua fierbere; in acest caz, se renunta la untul adaugat separat.

Recomandam!

DSC_8897

Ciorba de praz

O ciorbita usoara recomandata vegetarienilor, celor care tin post sau celor care doresc o variatie …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz