Tort de ciocolata

Extrem de ciocolatos

Ingrediente:
Ingrediente pentru blat:
– 170 gr unt
– 100 gr cacao
– 100 gr faina
– 100 gr zahar
– un plic praf de copt
– ¼ lingurita sare
– 3 oua
– 125 ml smantana

Pentru crema:
– 200 gr ciocolata cu lapte
– 200 gr unt la temperatura camerei
– 1 galbenus
– 150 gr zahar pudra vanilat

Mod de preparare:
Pentru blat:
– se amesteca intr-un bol untul cu zaharul, apoi ouale pe rand
– se amesteca separat cacaoa, faina, praful de copt si sarea
– in bolul cu unt, zahar si ouale mixate se adauga pe rand ce avem in celelalalt bol si smantana, pe rand, amestecand bine
– se pun in forma de tort, preferabil cu pereti detasabili, unsa in prealabil cu unt/margarina
– se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii

Pentru crema:
– amestecam untul cu galbenusul bine bine, apoi adaugam zaharul pudra si apoi amestecam totul cu ciocolata topita pe baie de apa

Cat tortul e cald/fierbinte, taiem in 2 parti egale si punem pe foaia de jos 2/3 din crema care se va topi si astfel ca va fi bine insiropat. Peste, punem foaia 2 de tort si lasam sa se raceasca. Apoi ornam cu crema ramasa.

Este preluata de pe gospodini.blogspot.com
Am facut-o si este cel mai bun tort de ciocolata mancat vreodata 🙂

Bon apetit!

Informatii Utile
Bucatarie: Internationala
Timp de preparare (estimativ, exclusiv timp de gatire): 45 – 60 min.
Valoare energetica (calorii / 100 g produs): 1000000000
Buget estimativ [RON]: 25

Recomandam!

Magiun de prune

Un magiun de prune bun ne poate lumina diminetile mohorate de iarna. Depinde doar de …

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
wpDiscuz