Visinata

O bautura alcoolica obtinuta din visine macerate cu zahar.

Ingrediente:

4 kg visine
1,5 kg zahar
5 litri alcool rafinat (70 grade)

Mod de preparare:

Fructele se spala, si se zdrobesc putin, cu samburi cu tot.
Se presara cu zahar si se pun la macerat intr-un vas inchis pentru 10 – 15 zile (damigeana, butoias, borcan, etc.).
Dupa acest interval, se adauga alcoolul si se lasa recipientul inchis la pastrare timp de 2 luni. Se recomanda zgaltairea amestecului din cand in cand.
Inainte de a fi consumata, visinata se extrage din vas, se strecoara si se depoziteaza in sticle sau alte recipiente preferate.

Sfaturi, recomandari suplimentare si alte informatii utile:

Daca alegeti alte cantitati, calculati proportiile tinand seama ca un lichior trebuie sa aiba intre 15 si 40 grade.

Alte variante ale retetei:

In loc de alcool rafinat, se poate pune o cantitate dubla de vodca (in loc de 5 litri alcool se pun 10 litri de vodca).
Pentru un buchet mai interesant, in locul a 4 kg de visine, se pun 3 kg visine si 1 kg cirese amare care se pun impreuna la macerat cu zaharul.

Recomandam!

Budinca de clatite cu spanac

Este un preparat satios, savuros si spornic, potrivit pentru orice ocazie si anotimp. Cantitatile de …

Leave a Reply

2 Comments on "Visinata"

avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Evanghelina
Guest

Se poate pune si rom + vodca sau alcool rafinat.

Diana Solomon
Guest

Tata face visinata cu rom, de votca n-am auzit pe cineva sa puna …..

wpDiscuz